Home Νέα της Πόλης Παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Αττικής οδού για την προστασία ανθρώπων και ζώων
Νέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Αττικής οδού για την προστασία ανθρώπων και ζώων

Η πτώση κολώνας μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα σε χώρο ιδιοκτησίας και ευθύνης της «Αττική Οδού», έγινε αφορμή νέας διένεξης μεταξύ της διοίκησης του δήμου Χαλανδρίου και του επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι στο φως, Χάρη Ρώμα.

Ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας, με αφορμή δημοσίευμα κεντρικού τηλεοπτικού καναλιού, προέβη σε ανακοίνωση με την οποία αφήνει εντυπώσεις, ότι η διοίκηση του δήμου αδιαφορεί για την ασφάλεια ανθρώπων και ζώων.

Η ανάρτηση του κ. Ρώμα

«Φυσικά ως Δήμος γίναμε πρώτο θέμα στις ειδήσεις, αφού κολώνα της ΔΕΗ λύγισε και μάλιστα πάνω από τις ειδικές υποδοχές που παρκάρουν ποδηλάτες τα ποδήλατα τους. Το ηλεκτροφόρο καλώδιο κρέμεται μέχρι κάτω, με κίνδυνο κάποιο παιδάκι ή κάποιο ζωάκι να έρθει σε επαφή μαζί του και να πάθει θανατηφόρο ηλεκτροπληξία. Μην βιαστεί κάποιος από τους διοικούντες να μου πει ότι είναι δουλειά της ΔΕΗ να αντικαταστήσει ή να επισκευάσει την κολώνα, γιατί θα του απαντήσω ότι είναι δουλειά του Δήμου να περιφράξει την περιοχή, που είναι επί ημέρες σε αυτή την οικτρή κατάσταση, γιατί απλούστατα είναι δουλειά του δήμου να προστατεύει τους δημότες!»

Η Διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου, θέλοντας να κατευνάσει τον φόβο που επικράτησε μετά τη δήλωση του κ. Ρώμα, αλλά και αντιπαρερχόμενη του ισχυρισμούς περί αδιαφορίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Δήμος Χαλανδρίου: Αγνοεί την πραγματικότητα ή ψεύδεται συνειδητά ο κ. Ρώμας

Mε αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», από τις 28.11.23, με την οποία εγκαλείται ο Δήμος Χαλανδρίου για αδιαφορία και για έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο, μετά από πτώση κολώνας φωτισμού, σε χώρο της «Αττικό Μετρό», μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα, ο Δήμος Χαλανδρίου αναφέρει τα εξής:

Σε νέα προσπάθεια κατασυκοφάντησης της δημοτικής Αρχής, επιδίδεται ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρης Ρώμας, με αφορμή την πτώση κολώνας φωτισμού, στις 2 Νοεμβρίου, σε χώρο της «Αττικό Μετρό», μετά από αυτοκινητιστικό, καταγγέλλοντας τη διοίκηση, με ασύστολα ψεύδη, ότι έθεσε σε κίνδυνο τους πολίτες του Χαλανδρίου, αδιαφορώντας για το συμβάν.

Ο κ. Ρώμας όφειλε να γνωρίζει ότι η κολώνα αποτελεί εξοπλισμό τοποθετημένο από την «Αττικό Μετρό», σε ακίνητο ιδιοκτησίας της, στο οποίο, ο Δήμος, δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης. Παρόλα αυτά, με αίσθημα ευθύνης, ο Δήμος Χαλανδρίου ήδη, από τις 2 Νοεμβρίου, την ίδια μέρα πτώσης της κολώνας, παρενέβη για να απομονωθεί η παροχή ρεύματος, για να μην κινδυνέψουν οι περαστικοί ή τα ζωάκια που θα διέρχονταν από το σημείο.

Το καλώδιο λοιπόν δεν ήταν ηλεκτροφόρο, όπως ψευδώς διατείνεται ο κ. Ρώμας, στις 28 Νοεμβρίου, ο οποίος ανακάλυψε το γεγονός με καθυστέρηση ενός μήνα.

Όφειλε λοιπόν να ενημερωθεί, αν δεν γνώριζε, πριν προχωρήσει σε τέτοια συκοφαντική ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει το Δήμο με χονδροειδή ψεύδη. Δεν το έπραξε όμως, γεγονός που καταδεικνύει ότι, για μια ακόμα φορά καταφεύγει, στην προσφιλή πρακτική των fake news. Αυτά ξέρει, αυτά εμπιστεύεται.

Υ.Γ:  Ενημερώνονται οι πολίτες, μετά από νέα αυτοψία του Δήμου, στις 1.12.23, ότι η κολώνα έχει απομακρυνθεί από το σημείο, όχι από συνεργείο του Δήμου Χαλανδρίου.

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...