Home Επικαιρότητα Πρωτάθλημα- Εμπαιγμός τα μέτρα της κυβέρνησης
ΕπικαιρότηταΈχω φωνή

Πρωτάθλημα- Εμπαιγμός τα μέτρα της κυβέρνησης

Χάιδεμα στον γαύρο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κύβερνηση για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού

Καμία αιδώς από τα αίσχη που συνεχίζουν να συντελλούνται στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ο παραγοντισμός νικάει τη λογική και το φίλαθλον αίσθημα.

Στο ίδιο έργο θεατές

Σε μία επανάληψη γνωστών πλέον μέτρων που όλο παίρνονται, αλλά ουπς κάτι συμβαίνει και μένουν ατελέσφορα, προέβη η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων στα γήπεδα. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μεταξύ των μέτρων είναι:

1)Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και
2)Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα, μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική Δικαιοσύνη.

Από το 2015 με τις εξής Κοινές υπουργικές Αποφάσεις: α) ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229158/12878/1281/237 και β)Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229157/12877/1280/236, ρυθμιζόντουσαν τα νέα μέτρα για την αποτροπή βίαιων επεισοδίων. Οι αποφάσεις αυτές ανέφεραν αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί πλέον το πρωτάθλημα, μεταξύ αυτών η επόπτευση με ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου αλλά και η έκδοση των εισιτηρίων με υποχρεωτική ταυτοποίηση προσώπων όπως και η υποχρεωτική έκδοση κάρτα φιλάθλου όπου θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία του κατόχου της.

Τι άλλαξε, τι χάλασε, γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα στο σύνολό τους; Στον φανατισμένο άκρατο οπαδισμό στηρίζονται συστήματα παρεμπορίας-παραοικονομίας. Ωστόσο τίποτα δεν είναι σαφές ως προς το γιατί οι ομάδες δεν εναρμονίστηκαν με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και δεν εξασφάλισαν ως όφειλαν από το 2015 τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων.

Αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι και η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, μόνο στο ποδόσφαιρο. Αποφασίζουν λοιπόν να τιμωρήσουν το ποδόσφαιρο για εγκληματική πράξη (σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού από φωτοβολίδα) που έγινε από οπαδούς του ολυμπιακού σε αγώνα βόλλευ στου Ρέντη.

Άκουσον άκουσον once again , στραβά αρμενίζουμε δε χωρεί αμφιβόλια. Τα θύματα στα γήπεδα αυξάνονται, το σώμα του Άλκη είναι ακόμα ζεστό και τιμωρείται το ποδόσφαιρό για το θεαθήναι. Ποινές χάδια και μέτρα που χάνονται σε ατέρμονο θα, ευθύνη ουδείς έχει και εξιλαστήριο θύμα το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που όπως δείχνουν οι αγωνιστικές ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο ιθύνων των εγκληματικών πράξεων, η ομάδα του Ολυμπιακού στερείται τις λιγότερες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ εώς τώρα μέτρα για τον ερχόμενο αγώνα Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός στο Βόλλευ, δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ διεκδητικές του πρωταθλήματος τιμωρούνται με έξι αγωνιστικές, ο Παοκ με πέντε και ο Ολυμπιακός μόνο με τέσσερις εκ των οποίων οι δύο θα ήταν έτσι κι αλλιώς κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων στον Βόλο. Εν κατακλείδι, τιμωρείται το ποδόσφαιρο και όλες οι ομάδες εκτός του Ολυμπιακού για έκτροπα που έκαναν οι οπαδοί του γαύρου. Αυτό το λένε μέριμνα, δικαιοσύνη ή κάτι άλλο;

Και ανόητος αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα άρπα κόλλα ποινικά χάδια, δυναμιτίζουν το φανατισμό. Η επιλεκτική λήψη μέτρων είναι μπαρούτι στα χέρια όλων, με τον Μαρινάκη να παραμένει πρόεδρο της ΕΠΟ μετά τα αίσχη της ομάδας του σε συνδυασμό με την απόφαση αυτή. Ευθύνη ουδείς; Επίσης τιμωρούνται και όλοι αυτοί που έχουν επιλέξει να στηρίζουν την ομάδα τους μέσω των δελτίων διαρκείας.

*Μετά το φορολογικό και την τραγελαφικότητα των μέτρων για την οπαδική βία είναι πλέον σαφές ότι κάποιοι μπέρδεψαν το 41% με εκατοστά πέους και επιδίδονται ανερυθρίαστα σε παρα φύσιν βιασμό.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

ΟΠΕΡΑ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” του Π.Καρούσου 

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (PROMETHEUS BOUND) Μια όπερα βασισμένη στην τραγωδία του ΑισχύλουΣυνθέτης: Παναγιώτης...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση...

ΟΠΕΚΑ -δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις

Δωρεάν βιβλία και δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις για 130.000 και 32.500 δικαιούχους αντίστοιχα, μοιράζει φέτος ο ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο...