Home Νέα της Πόλης Παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού
Νέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού

Συγκινητικές στιγμές επεφύλασσε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, πρόσφερε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση, για την πολυετή προσφορά του στα κοινά της πόλης.

Η πράξη αυτή πέραν του συμβολικού χαρακτήρα, υπενθύμισε την ανάγκη για μία αυτοδιοίκηση αυτόνομη με σκοπό μόνο το όφελος της πόλης πέρα από πολιτικές ιδεολογίες και κομματικές πεποιθήσεις.

Ένα παράδειγμα ακεραιότητας και πίστης σε αξίες έναντι στον εγωκεντρισμό και φιλοδοξιών που χαρακτηρίζει νέους πολιτικούς της αυτοδιοίκησης που οδηγεί σε ματαιότητα.

Μία στιγμή ανύψωσης της πόλης που αντιστέκεται στις διαιρέσεις, αναγνωρίζει και προχωρά μπροστά χωρίς παρωπίδες, μισαλλοδοξίες και αντιθέσεις, παρά μόνο συνθέοντας τον υγιή λόγο στη βάση του ανθρωποκεντρικού πυρήνα.

Η ανακοίνωση του Σίμου Ρούσσου:

«Πρωτοεξελέγη δημοτικός σύμβουλος το μακρινό 1978.

Ανέλαβε θέσεις αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, προέδρου επί 8 χρόνια (2002-2010) και δημάρχου επί τέσσερα(2010-2014).

Τον πρωτογνώρισα στα μέσα της δεκαετίας του 1990, σαν έναν από τους κύριους εκπροσώπους και εκφραστές μιας παλαιότερης γενιάς αυτοδιοικητικών, με πολύ διαφορετικές από μάς απόψεις αλλά και ρίζες στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήσαμε πολιτικά ασύμπτωτες πορείες, είμασταν πάντοτε αντίπαλοι, χωρίς να αφήσουμε την πολιτική αντιπαλότητα να δηλητηριάσει τις προσωπικές σχέσεις.

Αν και εκπροσώπησε για δεκαετίες τον δεξιό, συντηρητικό χώρο στο Χαλάνδρι, είχε την ενσυναίσθηση και την τόλμη να κάνει τις προσωπικές του υπερβάσεις, όταν τα συμφέροντα της πόλης ή ο ανθρωπισμός το επέβαλλαν.

Δεν θα ξεχάσω την ανατροπή της ειλημμένης απόφασης της τότε διοίκησης, για εκποίηση του ακινήτου Δουζένη, μέσα στην κατειλημμένη από διαδηλωτές της Αντίστασης, αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το 2005.

Την θετική του στάση στην αγορά του ακινήτου ΧΕΥ9 για την στέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας, του ακινήτου Νόμπελ, την ψήφιση του έργου βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Την αδελφοποίηση με την πόλη της Ναμπλούς στην Παλαιστίνη.

Προφανώς δεν είμαι ο κατάλληλος, να αποτιμήσω την συνεισφορά του Γιώργου Κουράση στην πόλη που τον τίμησε ως εκπρόσωπό της επί 45 ολόκληρα χρόνια.

Πιστεύω όμως ότι στην σημερινή τελευταία του παρουσία στο Δημοτικό συμβούλιο,του αξίζει ένα χειροκρότημα και μια συμβολική αναμνηστική πλακέτα.

Γιώργο Κουράση, σε ευχαριστούμε για την πολυετή συνεισφορά σου στα κοινά της πόλης.

Δευτέρα 18/12/2023.

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου».

Related Articles

Φελιτσιτά της Μάρως Δούκα

Η Μάρω Δούκα φτιάχνει μια καταιγιστική, πολυφωνική αφήγηση, που κινείται στη λεπτή...

Περιστατικό Ρύπανσης με λύματα στη ρεματιά Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, για μία ακόμα φορά...

Ξεχωριστή και μελωδική η πίτα της Αργούς

Το ζεστό κατάστρωμα της Αργούς επέλεξε πλήθος κόσμου, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου....

Δελφοί, Πάρνηθα, Θέατρο και πεζοπορία στην πανσέληνο του χιονιού από τον Πεζοπορικό Σύλλογο

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» προσκαλεί τους φίλους του να πεζοπορήσουν...