Home Νέα της Πόλης Ξεχωριστή και μελωδική η πίτα της Αργούς
Νέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Ξεχωριστή και μελωδική η πίτα της Αργούς

Το ζεστό κατάστρωμα της Αργούς επέλεξε πλήθος κόσμου, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου. Το αγαπημένο μας πλοίο, έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα με αφετηρία το Χαλάνδρι. Ένα διαρκές πολιτισμικό ταξίδι, από άκρη σε άκρη κάθε μορφής τέχνης, εξερεύνησης και αναζήτησης. Ο πολιτιστικός-επιστημονικός σύλλογος έχει αναδείξει τρόπους, όπου ο σεβασμός και η ευγένεια μέσα από τη διδαχή μπορούν να γίνουν τρόπος ζωής.

Η αγάπη του κόσμου και η εκτίμηση στο πρόσωπο των εκπροσώπων του συλλόγου ήταν εμφανής στην κοπή της παραδοσιακής πίτας, άλλωστε στην ΑΡΓΩ «είμαστε διαβάτες,
έξω από τους χάρτες».

Όσα διαδραματίστηκαν

«Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με πολύ μεγάλη συμμετοχή για μια ακόμη χρονιά από πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου, προσωπικότητες των γραμμάτων, δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων  πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” για το 2024, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου.

Την εκδήλωση «άνοιξε» μελωδικά η υπέροχη πολυμελής χορωδία του Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ανθούσας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ιουλίας Τζαννετουλάκου και με ευχές του προέδρου του Ξενοφώντα Μπακαλάκου.

Στη συνέχεια προβλήθηκε video με εικόνες από τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του Συλλόγου και με μουσικό θέμα που δημιούργησε ειδικά για την “Αργώ” για την επέτειο των 10 χρόνων της, ο μουσικοσυνθέτης Αποστόλης Αρμάγος. 

Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» Στέφανου Καμπά, ενώ με επαινετικά λόγια αναφέρθηκαν για το Σύλλογο, τις δράσεις του και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει με χαιρετισμούς που απηύθυναν, οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Χάρης Μαυρουδής και Αθλητισμού Αλέξης Μαυραγάνης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» Κρίστη Αγαπητού, «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρης Ρώμας και «Λαϊκή Συσπείρωση» Λούλα Καρατζά. 

Στη συνέχεια ευχές απεύθυναν τα μέλη του ΔΣ, ο αντιπρόεδρος Νικόλας Καϊμάκης, ο Γραμματέας Σταύρος Μποφυλάτος, η Ταμίας Νόρα Ανδρεάδη, ο Σταύρος Δημαράκης και ο Βαγγέλης Ρουμελιώτης.

Ιδιαίτερη στιγμή στη βραδιά ήταν απονομή τιμητικού επαίνου στο μέλος του Συλλόγου Αθανάσιο Υφαντόπουλο για την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του.

Την εκδήλωση, όπου αναφέρθηκε το έργο και η προσφορά τους, τίμησαν η σκηνοθέτης Ιωάννα Μπακαλάκου, υπεύθυνη της διακεκριμένης Θεατρικής μας ομάδας, η κοινωνιολόγος Ελένη Ζηλεμένου υπεύθυνη της ομάδας Art Therapy και η καθηγήτρια Δρ Λένα Μπενίση υπεύθυνη των σεμιναρίων Ιστορίας της Τέχνης.

Επίσης, οι ομότιμοι Καθηγητές Πανεπιστημίου Απόστολος Αλεξόπουλος, Δημήτρης Κυρτάτας και  Αντώνης Δημητριάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Αγγελής, Νίκη Παπαγιαννάκη, Βούλα Ζορμπά καθώς και πολλοί πρώην αιρετοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου, ο Γιώργος Θέος, η  Ευγενία Κατούφα, ο Τάσος Ευσταθίου, η Σούλα Μάζη, η Πόπη Φασίτσα κ.α.

Εκπρόσωποι φορέων ο πρόεδρος και η γραμματέας της Ένωσης Κεφαλλήνων Χαλανδρίου Γιάννης Διακάτος και Βάλια Σταμάτη, η γραμματέας του Συλλόγου Ρεματιάς Ρούλα Καϊμάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου “Καλλιστώ” Σοφία Κορωναίου κ.α.

Η βραδιά έκλεισε με λαχειοφόρο αγορά και κληρώσεις δώρων από προσφορές χορηγών και υποστηρικτών του συλλόγου».

https://argohalandriou.blogspot.com/2024/02/blog-post.html

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...