Home Νέα της Πόλης «ΌΛΑ ΧΑΜΕΝΑ» η νουβέλα του Κώστα Μιχόπουλου στη λέσχη ανάγνωσης της Αργούς
Νέα της ΠόληςΠολιτισμόςΧαλάνδρι

«ΌΛΑ ΧΑΜΕΝΑ» η νουβέλα του Κώστα Μιχόπουλου στη λέσχη ανάγνωσης της Αργούς

Βιβλία που ξεχωρίζουν στη λέσχη ανάγνωσης της Αργούς.

Ένα βιβλίο με έντονο σασπένς, περιπετειώδες, έντονα περιγραφικό που από την πρώτη σελίδα περνάς μέσα στις εικόνες και όλα εξελίσσονται «ζωντανά».

ΑΡΓΩ Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητές φίλες και φίλοι, η Λέσχη Ανάγνωσης του  Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ σας προσκαλεί τη  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 19.30 σε συζήτηση με τον Κώστα Μιχόπουλο συγγραφέα της νουβέλας ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ, εκδ. Νήσος.  Τη συζήτηση θα συντονίσει η φιλόλογος Τεμπέλη Γεωργία

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Ελευθερία Παπουτσάκη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου μας (Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου, στο κέντρο του Χαλανδρίου).
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο e-mail:  argohalandriou@yahoo.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Πήρε το μονοπάτι για τον δρόμο και το αμάξι της.Ανεβαίνοντας το μονοπάτι γύρισε πίσω να κοιτάξει και συνειδητοποίησε πως από το ύψωμα έβλεπε καλύτερα προς τον κάβο. Κοντοστάθηκε. Άφησε κάτω την τσάντα της κι ανέβηκε σ’ έναν δύσμορφο βράχο. Μισόκλεισε τα μάτια της και προσπάθησε να διακρίνει στις ρυτίδες της θάλασσας κάποια αλλαγή, κάτι να επιπλέει, τίποτε. Ο αέρας σφύριζε μονότονα στ’ αυτιά της.
Στα βράχια θα είναι. Εκεί θα τον βρούμε. Στα βράχια να ξεκουράζεται ή να γυρνάει τώρα που έφεξε κόντρα στο ρέμα προς την παραλία.
Θα κοιτάω περισσότερο στα βράχια. Άσε τ’ ανοιχτά. Παράτα τα. Τυφλώνεσαι, δεν έχει νόημα. Αν είναι στ’ ανοιχτά, δεν θα είναι ζωντανός. Δεν έχει δουλειά στ’ ανοιχτά. Δίπλα στα βράχια πάντα ψαρεύει. Θα τον βρούμε. Μέχρι να φτάσουμε στην παραλία, θα τον βρούμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Όλα Χαμένα: To συναρπαστικό μυθιστόρημα του Κώστα Μιχόπουλου έχει τη στόφα της κλασικής λογοτεχνίας

Η αναζήτηση ενός χαμένου νέου εξελίσσεται σε κλειστοφοβικό θρίλερ και ταυτόχρονα σε φόρο τιμής στη γενιά της Μεταπολίτευσης.

M.HULOT, LIFO 15.5.2022

Η νουβέλα του Κώστα Μιχόπουλου εντυπωσιάζει με τις εξαιρετικές περιγραφές, τις ανατροπές και τις αποκαλύψεις. Ο συγγραφέας γράφει για τη θάλασσα που ξέρει καλά και είναι φανερό πόσο την αγαπάει. Παραδίδει μια ιστορία άξια λόγου που δεν την αφήνεις από τα χέρια σου. Μιλάει στο fractal για τη γοητεία τoυ απέραντου γαλάζιου, τον λόγο που αποφάσισε να γράψει την ιστορία μιας γυναίκας που ο σύντροφος της δεν επιστρέφει από τη θάλασσα και τη στιγμή που κινδύνευσε να πνιγεί.

Ηλεκτρονικό περιοδικό fractal 23-08-2022

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Μιχόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική τεχνολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Από  το 2004  εργάζεται στο ελεύθερο θέατρο ως σχεδιαστής  και μηχανικός ήχου. Αγαπάει πολύ τη θάλασσα και το ψάρεμα με ελεύθερη κατάδυση.

Related Articles

«Ο Επιθεωρητής Έρχεται…»

«Ο Επιθεωρητής Έρχεται…»  του Τζων Πρίσλεϋ από την Ομάδα ΘΕΑΤΡΕΙΣ Σκηνοθεσία –...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

«Η κατάλυση του χρόνου» το νέο βιβλίο τουΜιχάλη Αλμπάτη

Οι εκδόσεις νήσος και το Zatopek book cafe,σας προσκαλούνστην παρουσίαση του νέου βιβλίου τουΜιχάλη Αλμπάτη, ...

Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού από την Αργώ

Η Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου “ΑΡΓΩ” συνεχίζει και φέτος...