Home Νέα της Πόλης Νοτισμένες εξομολογήσεις-πρόσκληση από την «Αργώ»
Νέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Νοτισμένες εξομολογήσεις-πρόσκληση από την «Αργώ»

ΑΡΓΩ” Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, ώρα 7.30 μμ, έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άσπας Κορωνάκη με τίτλο: «Νοτισμένες εξομολογήσεις», από τις εκδόσεις ΛΟΓΟ_ΤΥΠΟ.

Εισηγητής Νίκος Ζούδιαρης, συνθέτης και στιχουργός

Ποιήματα θα απαγγείλει και η Καλλιρόη Μπελεβόνη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, στην οδό Παπάγου 7, στο 2ο όροφοΛίγα λόγια για την ποιητική συλλογή από τον Νίκο Ζούδιαρη 

Όταν πρώτο-φανέρωσε η Άσπα ποίημά της, επικράτησε βουβός θαυμασμός και αμέσως μετά ενθουσιώδης παραδοχή από όλους μας. Ήταν στο πλαίσιο του σεμιναρίου Ποίηση και Φιλοσοφία του οποίου εισηγούμουν, στο Μικρό Πολυτεχνείο.

Όλο το διάστημα μετά φακέλωνε τα καλύτερά της, όπως όλοι.  «Βάλτο στον φάκελο», λέγαμε μεταξύ χαράς και αστείου, όταν κάτι μας άρεσε πολύ και εννοούσαμε: βάλτο προς έκδοση.

Η ποίηση της Άσπας είναι στοχασμοί στη σιωπή. Ολιγόλογη όπως είναι η ίδια, διαβάζοντάς την, αποκομίζει κανείς την αίσθηση ότι κρυφοκοιτάει μέσα από ένα παράθυρο του σήμερα, έξω.  Όπου «έξω», δεν διαδραματίζεται το αύριο, ως συνήθως, αλλά το παρελθόν – και μέσα, το σήμερα.

Το «τώρα» της είναι οι στιγμές όπου στερεώνει την απαντοχή της.  Θυμάται και σημειώνει απόηχους ανθρώπων ή καταστάσεων με ειλικρίνεια, ευαισθησία και σεβασμό στις απώλειές της.

Σε όλο αυτό και η ίδια συχνά λειτουργεί ως παρατηρητής. Με ελλειπτικό λόγο, συγκινητικά εξομολογητική και υψηλής αισθητικής έκφραση, περιγράφει και αυτό-περιγράφεται σε τρίτο ή σε πρώτο πρόσωπο. Συναισθηματική μεν, αλλά δεν εστιάζει στο συναίσθημα καθ̓ εαυτό, μόνο δημιουργείται, εν τέλει, μια νέα εμπειρία μέσω αυτού.

Καλό δρόμο, Άσπα μου.

Σ̓ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.

Να τα λέμε.

Νίκος Ζούδιαρης

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου- Αγία Παρασκευή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μμ,...

Εορταστικές εκδηλώσεις Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού μέσα από σειρά γιορτινών δράσεων, κάνει τα Χριστούγεννα πιο...

Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Πόπης Κρανίδη

Την καινούρια εικαστική της έκθεση παρουσιάζει η επιστήμονας και καλλιτέχνης Πόπη Κρανίδη....

Το Χαλάνδρι Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην Παγκόσμια Αστική Καινοτομία

Το Αδύνατο Επετεύχθη Ανάμεσα σε 274 προτάσεις από 193 πόλεις και 54...