Home Αυτοδιοίκηση Οικονομική επιτροπή «συμμόρφωση κατά το ήμισυ»
ΑυτοδιοίκησηΠολιτική

Οικονομική επιτροπή «συμμόρφωση κατά το ήμισυ»

Το ΥΠΕΣ κάνει επιλεκτική συμμόρφωση στη απόφαση του ΣΤΕ . Επαναφέρει τις απολεσθείσες αρμοδιότητες των επιτροπών στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο, κρατά όμως την ίδια σύνθεση των επιτροπών μειώνοντας το χρόνο θητείας από δύο σε ένα έτος.

Με τροπολογία, που κατατέθηκε χτες στη Βουλή προκειμένω να συζητηθεί στην Ολομέλεια σήμερα, που τίθεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση» το ΥΠΕΣ επιχειρεί να βρει οριστική λύση στο θέμα των οικονομικών επιτροπών και ποιότητας ζωής, που θεωρήθηκαν από το ΣΤΕ ότι η λειτουργία τους είναι αντισυνταγματικές, το οποίο έκρινε επίσης, ότι και ο τρόπος συγκρότησης των Επιτροπών παραβιάζει το Σύνταγμα και τις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης.

Η τροπολογία αναλυτικά:

Μόνο τέλος δε φαίνεται να δίνεται από την επιλεκτική συμμόρφωση του κ. Βορίδη, ανοίγοντας νέο κύκλο Συνταγματικότητας, μένοντας η αβεβαιότητα στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη νόμιμη και ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ήδη οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις δήμων της χώρας έχουν δηλώσει αποχή από τις επιτροπές μέχρι να συγκροτηθούν με νόμιμο τρόπο.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Πρoστατευμένο: Πρώην κήρυκες αρετής νυν ρουσφετολόγοι

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

Νέοι Δημοτικοί χώροι Δωρεάν Στάθμευσης στο Γαλάτσι

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, γνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...