Home Φήμες Χάρης Ρώμας, από το Κολοκοτρωνίτσι στο..Χαλά Ντερέ
Φήμες

Χάρης Ρώμας, από το Κολοκοτρωνίτσι στο..Χαλά Ντερέ

Η φήμη που μετατρέπεται σε πιθανότητα και μένει να δούμε αν τελικά θα εξελιχθεί σε βεβαιότητα. Ο Χάρης Ρώμας, νυν τομεάρχης πολιτισμού στην Περιφέρεια Αττικής, άρτι αφιχθείς από το  .. Κολοκοτρωνίτσι, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα της διεκδίκησης του δήμου Χαλανδρίου.

Οι επαφές του με γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας που διαδραματίζουν παραγοντικό ρόλο στην πόλη, αλλά κυρίως οι απευθείας συνομιλίες με κορυφαίους δημοτικούς συμβούλους, έχουν επιφέρει αμηχανία στις δημοτικές παρατάξεις που αφορούν αυτές οι επαφές.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολιτεύσης και τέως δημάρχου Γιώργου Κουράση, ο οποίος σε πρόσφατη δήλωσή του, αναφέρθηκε σε «κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, που θα προσπαθήσουν στην πορεία προς τις εκλογές να επιβάλλουν “φανταχτερές” λύσεις ως “σωτήρες” και θα μας βρουν αντίθετους. Τέτοιες λύσεις επώνυμων «σωτήρων» δοκιμάσθηκαν με ολέθρια αποτελέσματα σε Δήμους που επλήχθησαν από τραγικά συμβάντα (βλέπε Μαραθώνα)».

Η ελάσσων αντιπολίτευση, δηλαδή η παράταξη «Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023» με επικεφαλής τον Μάνο Κρανίδη, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα αν και κορυφαίο στέλεχός της δήλωσε πρόσφατα σε ομήγυρη της πλατείας Χίου πως «θα τοποθετηθούμε δημόσια εάν υπάρξει επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας δημάρχου. Σε κάθε περίπτωση είναι θετική κάθε παρουσία που επιθυμεί να προσφέρει στην πόλη μας, αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί αν πράγματι ισχύει στην πράξη. Εμείς μιλάμε απευθείας με την κοινωνία, αυτή μας έδωσε την ισχύ, από αυτή αντλούμε δύναμη ώστε το 2023 να αναδειχτούμε νέα δημοτική αρχή».

Η ουσία είναι μία: το νέο συμβούλιο που θα προκύψει το 2023 θα έχει τεκτονικές αλλαγές προσώπων σε σχέση με την σημερινή σύνθεση. Μένει να αποδειχθεί αν ο Περίανδρος Πώποτας, κατά κόσμον Χάρης Ρώμας, θα έχει επιδράσει καταλυτικά ή όχι σε αυτό.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

H “Γαλάζια”πολυκατοικία στο Χαλάνδρι: το (ξανα) μοίρασμα (;) της τράπουλας

Ο αστικός φιλελεύθερος μύθος της πόλης λέει, καθ’ υπερβολήν, ότι οι εκλογές...

Έντονο παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα στο Χαλάνδρι

Υπάρχουν τουλάχιστον 2 υποψήφιοι δήμαρχοι του Χαλανδρίου που έχουν κινηθεί προς την...

“Πριν o αλέκτωρ λαλήσει τρεις”: νέα εξέλιξη στη δημοπρασία του «Κυλικείου Κοιμητηρίου Χαλανδρίου»

Το σήριαλ για την ενοικίαση του Κυλικείου του Κοιμητηρίου Χαλανδρίου καλά κρατεί...

Ο “απρόοπτος” χειροκροτητής του Σίμου Ρούσσου στην παρέλαση

Ο (νεαρής ηλικίας) εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης στην κατάθεση στεφάνου στο Χαλάνδρι...