Home Tech Πιερρακάκης: ψηφιακός μετασχηματισμός, το στοίχημα της «έξυπνης» πόλης του αύριο
Tech

Πιερρακάκης: ψηφιακός μετασχηματισμός, το στοίχημα της «έξυπνης» πόλης του αύριο

Για μια άλλη χώρα που οικοδομείται βήμα-βήμα έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο του συνεδρίου «GREEN DEAL GREECE 2021, η δεκαετία μιας Πράσινης Επανάστασης» με θέμα: «Η ψηφιοποίηση καταλύτης για βιώσιμες πόλεις».

Όπως επεσήμανε, οι αλλαγές θα γίνουν με μεγάλη ταχύτητα μέσα στην επόμενη 4ετία, με βάση την στρατηγική, το σχέδιο εφαρμογής 440 έργων που περιλαμβάνονται στην Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

«Είναι κάποια πράγματα που εδώ και καιρό περίμεναν να γίνουν. Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά στις πόλεις, σε κάθε κρατική δομή που εξυπηρετεί τους πολίτες, ο ρόλος κάθε πόλης είναι να γίνει «έξυπνη». «Κι όταν λέμε “έξυπνη” πόλη εννοούμε πάλι μια σειρά από τεχνολογίες, λύσεις, από την έξυπνη στάθμευση μέχρι έναν ευρύτερα έξυπνο τρόπο που ο δήμος θα αλληλεπιδρά με τον πολίτη, μέχρι του πώς θα υπάρχει μια σύγκλιση ανάμεσα σε αυτό που λέμε “πράσινο” και σε αυτό που λέμε ψηφιακό, να αλλάξει η εμπειρία του πολίτη και της επιχείρησης στην αλληλεπίδραση με έναν δήμο, μια πόλη».

Η χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε όχι μόνο ποσοτικά την οικονομική επίδοση της χώρας, «αλλά και ποιοτικά, το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πεπρωμένο μας». Όπως υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης, η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι σημαντική διότι μετά τον ατμό, τον ηλεκτρισμό και την ψηφιοποίηση, «περνάμε τώρα στην σύγκλιση της φυσικής, της ψηφιακής και της βιολογικής σφαίρας. Και εκεί πέρα μια σειρά από τεχνολογίες αναδυόμενες θα έρθουν να αλλάξουν τόσο την εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος όσο και το οικονομικό μοντέλο όλων των χωρών».

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για τις υπηρεσίες του gov.gr που έχουν φθάσει τις 1.180 και κάθε μέρα «προσθέτουμε ένα ακόμη λιθαράκι σε αυτό το νέο οικοδόμημα του κράτους». 

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

«Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακές πλατφόρμες: Μύθοι και πραγματικότητες»

“ΑΡΓΩ” Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος ΧαλανδρίουΑγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι τη Δευτέρα...

Life Lately + My Favorite Coffee for the New Year

Mauris mattis auctor cursus. Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis...

Photos of the Week: Hunter’s Moon, Space Fingerprint

Mauris mattis auctor cursus. Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis...

Προσοχή: σε εξέλιξη επιχειρήση “μόλυνσης” τηλεφωνικών συσκευών με κακόβουλο λογισμικό!

Πρόκειται για το περίφημο πλέον, Predator spyware (αρπακτικό). Το Predator είναι ένα...