Home Talk of The Town Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το Παίδων Πεντέλης
Talk of The TownΕπικαιρότηταΚοινωνίαΝέα της Πόλης

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το Παίδων Πεντέλης

Πληθαίνουν εκ νέου οι αντιδράσεις από φορείς και απλούς πολίτες σε σχέση με τη διακοπή των εφημεριών και της τακτικής λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Μάλιστα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz, γίνεται συλλογή υπογραφών ώστε να υιοθετηθεί το σχετικό ψήφισμα.

Το κείμενο υπογράφεται από το Προσωπικό του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης και είναι το ακόλουθο:

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, η οποία κοινοποιήθηκε αποκλειστικά στις διοικήσεις των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, χωρίς καμία ενημέρωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης με πρόφαση τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδιατρικό πληθυσμό. Η απόφαση αυτή πρωτοκολλήθηκε στις 06/01/2022, ημέρα αργίας για το ελληνικό δημόσιο και έχει ισχύ από 10/01/2022 ως 10/02/2022. Ακόμα και σήμερα δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η λειτουργία του νοσοκομείου αύριο και ενημερωνόμαστε για το πόστο μας καθημερινά με SMS, γεγονός που αναδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού.
Εν μέσω του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων COVID-19 στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας και με την κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στον παιδιατρικό πληθυσμό στο νομό Αττικής, αλλά και πανελληνίως, καλούμαστε να υποβιβαστούμε από τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Σε μια περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά, καταγγέλλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μία νυκτί.

Το προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης καλούμε όλους/ες τους εργαζόμενους/ες στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας αλλά και κάθε πολίτη σε συλλογή υπογραφών ενάντια στο κλείσιμο Δημόσιων Νοσοκομείων. 

Το προσωπικό του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Μπορούμε να ενώσουμε και εμείς τη φωνή μας, υπογράφοντας ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/ergazomenoi_sto_khoro_tes_ugeias_polites_armodioi__kleinei_to_paidon_penteles_kalesma_se_sulloge_upographon/

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΤΕΜΠΗ: Συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο | Φοίβος Δεληβοριάς – Κοινοί Θνητοί – Σωκράτης Μάλαμας – Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Τάνια Τσανακλίδου

ΤΕΜΠΗΣυναυλία μνήμηςστο Καλλιμάρμαρο Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό...

Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού από την Αργώ

Η Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου “ΑΡΓΩ” συνεχίζει και φέτος...