Home Sports Μεντβέντεφ vs Τσιτσιπάς 3-1, στον ημιτελικό του αυστραλιανού Open
SportsΕπικαιρότητα

Μεντβέντεφ vs Τσιτσιπάς 3-1, στον ημιτελικό του αυστραλιανού Open

Back to Back για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Αυστραλιανό Open αφού, όπως και πέρυσι, επικράτησε στον ημιτελικό του Στέφανου Τσιτσιπά. Το «Ρομπότ» επικράτησε με 3-1 σετ (7-6, 6-4, 4-6, 6-1 σε 2,5 ώρες) και θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό της Κυριακής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι ξεπέρασε, ψυχολογικά και σωματικά, με τον καλύτερο τρόπο την εγχείρηση που υποβλήθηκε στον αγκώνα πριν από 2 μήνες. Πλέον δίνει μεγάλο ραντεβού για τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στο αγαπημένο του Roland Garros που πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό.

Στις κεντρικές του δηλώσεις ανέφερε:

Για την πορεία του στη Μελβούρνη: «Είμαι χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να παίξω μπροστά στους Έλληνες και μη Έλληνες θαυμαστές μου. Η Αυστραλία έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, πάντα νιώθω σα να είναι το σπίτι μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πάω πολύ καλά μια μέρα εδώ και θα έχω την ευκαιρία να το μοιραστώ με την ελληνική και αυστραλιανή κοινότητα. Είναι ένα τουρνουά που αγαπώ πολύ και θέλω να πετύχω»

Για τη διάθεσή του μετά τον αποκλεισμό: «Η ήττα είναι ήττα. Είμαι ένας άνθρωπος που παλεύει μέχρι τον τελευταίο πόντο. Έπαιξε καλύτερα, έπαιξε καλό τένις. Θα κρατήσω τα θετικά, δεν θα συγκεντρωθώ στα αρνητικά. Έχω μια μεγάλη σεζόν μπροστά μου, με πολλές ευκαιρίες και θα προσπαθήσω να τις εκμεταλλευτώ, να δουλέψω για να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Βλέπω τη σημερινή εμφάνιση ως μάθημα για να πάω μπροστά».

Μεντβεντεφ τενις Τσιτσιπας

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΤΕΜΠΗ: Συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο | Φοίβος Δεληβοριάς – Κοινοί Θνητοί – Σωκράτης Μάλαμας – Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Τάνια Τσανακλίδου

ΤΕΜΠΗΣυναυλία μνήμηςστο Καλλιμάρμαρο Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό...