Home Βριλήσσια Στήριξη Δήμου Βριλησσίων στο πρόγραμμα “Αιμοδοσία 365” της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ
ΒριλήσσιαΕπικαιρότηταΟ Βόρειος Τομέας

Στήριξη Δήμου Βριλησσίων στο πρόγραμμα “Αιμοδοσία 365” της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Ο Δήμος Βριλησσίων συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια προσέλκυσης νέων αιμοδοτών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το πρόγραμμα «Αιμοδοσία 365» είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ που στοχεύει στην εκπαίδευση μιας καινούριας γενιάς συνειδητοποιημένων αιμοδοτών με εμπειρία και γνώση που θα υιοθετήσουν την κουλτούρα της επαναλαμβανόμενης αιμοδοσίας και θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα που άπτονται στις ανάγκες αιμοδοσίας της κοινότητάς του.

Το πρώτο μήνυμα της καμπάνιας αυτής, «Θυμήσου το ραντεβού σου κάθε 3 μήνες», υπενθυμίζει ότι το αίμα έχει ημερομηνία λήξης (περίπου ένα μήνα) γι’ αυτό και υπάρχει συνεχής ανάγκη αναπλήρωσης των αποθεμάτων.

Ο Δήμος Βριλησσίων δραστηριοποιήθηκε με ανάρτηση αφισών του προγράμματος σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και μέσω των κοινωνικών δικτύων, με στόχο τη γνώση και ευαισθητοποίηση νεαρών κυρίως ατόμων, την καλλιέργεια της στάσης του ενεργού πολίτη και την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της επαναλαμβανόμενης δωρεάς.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΤΕΜΠΗ: Συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο | Φοίβος Δεληβοριάς – Κοινοί Θνητοί – Σωκράτης Μάλαμας – Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Τάνια Τσανακλίδου

ΤΕΜΠΗΣυναυλία μνήμηςστο Καλλιμάρμαρο Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό...